دستگاه آبگیر قالیشویی خشک کن فرش و قالی
دستگاه آبگیر قالیشویی خشک کن فرش و قالی
دستگاه آبگیر قالیشویی خشک کن فرش و قالی بر دو نوع است :
1- آبگیر سنتی دیگی
آبگیر های دیگی ، فرش را مچاله و چروک می کند و حتی برای تراکم های بالا خطرناک هستند به گونه ای که درخط تاخوردگی باعث پارگی فرش می شود ،مصرف برق زیاد ، عدم بالانس فرش و دردهای عضلانی ستون فقرات به خاطر بلند کردن فرش از سطح زمین ،هزینه های بالای فونداسیون و پی ریزی و کافی نبودن قدرت آبگیری فرش از معایب این دستگاه های قدیمی هستند که طبیعتاً جهت فرش و قالی و .... طراحی نشده بودند بلکه این وسایل در صنعت نشاسته و رنگ ریزی و قند و .... بکار رفته اند و بدلیل نبود امکانات ویژه جهت آبگیری فرش این دستگاه ها در قالیشویی بکار می رفته و متاسفانه هنوز هم در بسیاری از قالیشویی ها مشغول به کارند ؛ باعث تأسف است که پافشاری برخی از قالیشویی های محترم و ماشین سازان عزیز باعث کند شدن روند پیشرفت در این صنعت شده است ، این حق مشتری است که فرش خود را صاف و بدون چروک تحویل بگیرد . مشتری فرش را به قالیشویی نمی دهد که فقط تمیز شود بلکه علاوه بر تمیزی باید صاف و سالم تحویل بگیرد .
در سال 1377 گروه تولیدی صنعتی دلتا ماشین یزد توسط علی یگانه فرد برای اولین بار اقدام به طراحی دستگاه اتوماتیک قالیشویی ریلی تحت مدل E80 کرد که از این طرح بعنوان انقلابی در جهت نو کردن صنعت قالیشویی یاد میکنیم ، استقبال قالیشویان از این طرح بسیار خوب بود و سرعت عمل و کیفیت شست و شو بسیار بالا رفته بود ولی همه ی اینها درد بزرگ چروک و مچالگی فرش را به خاطر عملکرد ضعیف آبگیر های سنتی بر طرف نکرده بود ، این بود که طراحی اولین آبگیر لوله ای فرش به دست گروه تولیدی صنعتی دلتا ماشین یزد انجام شد و هنوز هم این محصول تحت همین عنوان یعنی آبگیر لوله ای فرش و قالی یا آبگیر لوله ای ضد چروک فرش و قالی و یا خشک کن لوله ای فرش شناخته می شوند .
2- آبگیر های لوله ای فرش و قالی
دستگاه های آبگیر لوله ای فرش بر دو نوع طراحی شد :
1- چهار لوله
آبگیر چهار لوله را بدین طریق طراحی کردیم که چهار فرش داخل آن بصورت لوله شده و مستقیم توسط یک نوار رولیک جاسازی می شد و سپس شروع به چرخش می کرد در این آبگیر دو اشکال اساسی باعث شد تا بتدریج این محصول خاص را از خط تولید خارج کنیم
1- هم وزن نبودن فرشهای روبروی هم به صورت 100% (بدلیل عدم اندازه های یکسان در طول و یا تراکم و وزن یا تعداد روزنه های موجود در پشت فرش )
2- سنگینی و بزرگی دستگاه که عملاً باعث می شد تا بدلایل امنیتی حداکثر سرعت 500 rpm باشد طبیعتاً سرعت های بالا از خطر امنیتی زیادی برخوردار هست و هر یک دور افزایش با درصد خطا و خطر همراه خواهد بود و از آنجائیکه دستگاه آبگیر چهار لوله ای فرش سنگین است و بالانس کامل نیست پس به فنداسیون و زیر سازی قوی هم احتیاج داشت که این خود افزایش هزینه را به همراه داشت ضمناً بدلیل اینکه سرعت به اندازه ی کافی بالا نبود ، طبق فرمول گریز از مرکز نیروی کافی برای بیرون آوردن آب بصورت کامل از فرش وجود نداشت و فرش های تراکم بالا به صورت راه راه با خطهای خیس به جا می ماند ( هر یک متر خشک نیم متر خیس ) که این خطهای خیس باعث زردی فرش میشدند .
2-آبگیر لوله ای فرش و قالی تک فرشه یا تک لوله
دستگاه خشک فرش لوله ای را به شکلهای مختلف طراحی کردیم در ابتدا بدون درب به شکلی که لوله روی سه عدد چرخ بلبرنگی می چرخید سپس آبگیر لوله ای بدون درب با بلبرنگ های بزرگی که لوله را در میان می گرفت و بعد از آن آبگیر های درب دار در مدل های مختلف .
تفاوت اساسی بین آبگیر های لوله ای درب دار و آبگیر های لوله ای بدون درب فرش و قالی
آبگیر های لوله ای بدون درب فرش
در این طرح در صورت بودن کاسه نمد ، لوله توری به دلیل اصطکاک شدید بین لاستیک کاسه نمد و لوله اصلا قادر به چرخش نخواهد بود و به همین دلیل کاسه نمد از روی لوله برداشته می شود تا حداقل لوله بتواند حرکت داشته باشد . این یک اشکال اساسی و بزرگ برای یک دستگاه می باشد که بلبرینگ بدلیل عدم آببندی و فرار گریس به سرعت به سمت خرابی (کچلی) خواهد رفت .گران قیمت بودن و در دسترس نبودن و تعویض بسیار سخت این بلبرینگ همه باعث خواهد بود تا این طرح یک طرح ایده آل نباشد . صدای زیاد این دستگاه و همچنین مصرف برق بالا حدوداً 10 اسب یکی دیگر از اشکالات این طرح خواهد بود و همچنین نبودن امنیت کافی بدلیل باز بودن دهانه ی لوله که در نهایت این دلایل منطقی و تجربه نشان داده است که هرگز نمی توان روی این طرح اطمینان حاصل کرد.
آبگیر لوله ای درب دار مرکزی(مرغک دار)
این نوع آبگیر به دلیل داشتن کاسه نمد ، انتخاب بلبرینگ های مناسب و منحصر بفرد بودن طراحی ، یک طرح صنعتی ایده آل می باشد ، در این آبگیر می توان تا بالاترین سرعت ممکن یعنی تا 2500 rpm سرعت را بالا برد که این امر باعث آبگیری فوق العاده فرش در حد خشک خواهد بود ، این یعنی به اندازه 4 دستگاه آبگیر معمولی یا بدون درب سرعت عمل خواهد داشت ضمناً مصرف برق بدلیل نداشتن اصطکاک بسیار کم بوده و با یک موتور 5/5 اسب کار خواهد کرد ، باز و بسته شدن درب بسیار آسان و تنها در حدود 5 ثانیه به طول خواهد انجامید .استهلاک و خرابی دستگاه بسیار پایین بوده و بالای 10 سال عمر مفید خواهد داشت . مصرف برق این دستگاه به دلیل طراحی مناسب و روان بودن محورهای دستگاه بسیار پایین و در حدود 4 آمپر می باشد . بی صدا بودن این دستگاه یکی دیگر از مشخصه های فنی مثبت این دستگاه بحساب می آید که این خود نشانه ی سلامت کامل بلبرینگ ها و اجزاء و قطعات دستگاه می باشد .یکی دیگر از مشخصه های بارز این دستگاه خود سرویس بودن و تعمیر ساده ی این دستگاه می باشد بدین ترتیب که هر شخصی قادر است خودش به تنهایی در موقع لوزوم فرضاً 5 سال پس از کار کرد با بروز هر اشکال فنی در کمترین زمان ممکن و با در دسترس بودن قطعات اشکال را بر طرف کرده و دستگاه بدون توقف به کار خود ادامه دهد .تجربه 15 سال طراحی و ساخت حدود 600 آبگیر لوله ای فرش و قالی ، این طرح را به قطعیت برای ما به عنوان طرحی برتر و منتخب ثابت کرده است.